Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Comunicate de Presa

Peste 2500 oameni de afaceri au vizitat Pack Show 2022, singura expoziţie de packaging din România
2022-05-18

Pack Show, singura expoziÅ£ie de packaging din România care s-a încheiat sâmbătă, 14 mai, a înregistrat peste 2500 de vizitatori în cele patru zile de eveniment. Dintre aceÅŸtia, peste 65% au fost antreprenori, directori generali, directori executivi. Ap...continuare..


Mâine începe PACK SHOW 2022, cea mai relevantă expoziţie de packaging din România!
2022-05-10

Miercuri, 11 mai 2022, se deschide Pack Show, cea mai relevantă expoziÅ£ie de packaging din România organizată de ROMEXPO ÅŸi EUROEXPO Fairs, în parteneriat cu Camera de ComerÅ£ ÅŸi Industrie a României!

Timp de 4 zile, &...continuare..


Pe 11 mai se deschide PACK SHOW 2022, expoziţia de packaging pentru Europa de Sud-Est!
2022-05-04

Miercuri, 11 mai 2022, se deschide Pack Show, expoziţia de packaging pentru Europa de Sud-Est!

Timp de 4 zile, sp...continuare..


Plafonarea prețului produselor alimentare: riscăm intrarea într-o criză a alimentelor, raţional...
2022-02-08

FederaÅ£ia Romalimenta consideră că o eventuală plafonare a preÅ£ului alimentelor va genera, pe lângă o aparentă ÅŸi trecătoare calmare a preÅ£urilor, o cascadă de efecte negative persistente pe intregul lanÅ£ agroalimentar.
Economia traversează o criză ...continuare..


Un set de instrumente pentru eficiența energetică în lanțurile frigorifice din sectorul alimenta...
2021-09-28

Amsterdam, 23 septembrie 2021 – ICCEE, un proiect finanÈ›at prin programul Orizont 2020, lansează mai multe instrumente dezvoltate de partenerii de proiect în ultimele luni, toate cu un singur scop: creÈ™terea eficienÈ›ei energetice È™i a culturii de sustenabilita...continuare..


Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019
2020-05-18

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financ...continuare..


Exista suficiente stocuri de alimente
2020-03-18

Federatia Romalimenta este in permanenta legatura cu ANPC, cu dl. dir. gen. Paul Anghel, pentru a aproviziona permanent piata cu alimente sigure, de calitate europeana si suntem in ...continuare..


Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor
2019-11-04

Nr. 209/4.11.2019
Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor
-Comunicat de presã-
 
continuare..


Miercuri se deschide Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging
2019-10-29

 

 

COMUNICAT DE PRESÄ‚

Miercuri se deschide Pack Show 2019, locul de întâlnire

al industriei de packaging

 

...continuare..


Romalimenta salută proiectul ANPC privind comercializarea produselor ce au fãcut obiectul campanii...
2019-09-02

FederaÅ£ia Romalimenta este adepta regulilor clare, aplicate obiectiv, nediscriminator, care sã dezvolte competitivitatea industriei alimentare româneÅŸti, mãrindu-i cota de piaÅ£ã prin împlinirea aÅŸteptãrilor consumatorilor ÅŸi prin respectarea interes...continuare..


SUPRATAXAREA BAUTURILOR CU ZAHAR, SAU UN ALT ATENTAT LA BUZUNARELE ROMÂNILOR, DEGHIZAT IN GRIJA PEN...
2019-08-05

Nr. 63/2.08.2019
SUPRATAXAREA BAUTURILOR CU ZAHAR, SAU UN ALT ATENTAT LA
BUZUNARELE ROMÂNILOR, DEGHIZAT IN GRIJA PENTRU SᾸNᾸTATE

-Comunicat de presã-

DeÈ™i nu ne mai miră mãsurile intempestive, de tipul mãririi taxelor, apli...continuare..


ROMALIMENTA cere cele mai aspre masuri in cazul pestelui braconat
2019-05-20

Nr. 38/20.05.2019

 

Romalimenta cere cele mai aspre mãsuri in cazul peÅŸtelui braconat

- Comunicat de presã -

 

continuare..


Proiect partener Angst
2019-04-11

DISARM - Orizont 2020 - o nouă rețea tematică de colaborare pentru reducerea rezistenței la antibiotice

 

continuare..


Suprataxare comunicat Romalimenta
2017-08-03

NU EXISTÄ‚ UN PLAN DE SUPRATAXARE A ALIMENTELOR

Comunicat de presă

 

FederaÈ›ia Romalimenta a exprimat cele mai serioase rezerve faÈ›a de intenÈ›iile de supra-taxare, în ...continuare..


Ignoranţa nu scuzã calomnia
2017-04-05

05 aprilie 2017

 

IgnoranÅ£a nu scuzã calomnia

-Comunicat de presã-

 

Spirit enciclopedic, Co...continuare..


Micșorarea taxei penalizatoare este doar un prim pas spre o soluție reală
2016-10-21

21 Octombrie 2016

 

 

Comunicat de presă

Referitor la Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambala...continuare..


CRIZA RECICLARII AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE DIRECTE ASUPRA POPULATIEI
2016-01-25

25.01.2016

-Comunicat de presã-

 

Astazi industria alimentara se afla intr-o situatie de criza, prin impunerea unor plati generate de neindeplinirea tintelor de reciclare din cauze independe...continuare..


RECICLAREA AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE ASUPRA POPULATIEI
2016-01-21

21.01.2016

RECICLAREA AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE ASUPRA POPULATIEI

-Comunicat de presã-

 

Federaţia R...continuare..


URGENȚA REDUCERII TVA LA ALIMENTE
2015-04-07

Recentele declaraţii guvernamentale justificã speranţa materializãrii unora dintre modificãrile Codului fiscal încã din acest an. Susţinem cu fermitate necesitat...continuare..


Federatiile reprezentative din agroindustrie sustin fara rezerve TVA-ul de 9% pe tot lantul carnii
2015-02-25

Membrii  federatiilor ROMALIMENTA si PRO AGRO – procesatori  si fermieri – sustin solidar, fara rezerve, aplicarea cotei de 9% TVA pe tot lantul carnii, respec...continuare..


INDUSTRIA ALIMENTARĂ SUSŢINE NECESITATEA RELAXĂRII FISCALE
2015-02-20

20 februarie 2015

INDUSTRIA ALIMENTARĂ SUSŢINE NECESITATEA RELAXĂRII FISCALE

Noul Cod fiscal şi noul Cod de procedură fiscală con#...continuare..


Teme majore de interes

Subiectele de mare actualitate ale industriei romanesti (evaziunea, reducerea TVA alimente, etc) au un impact major si ne preocupa permanent. Chiar daca ele alcatuiesc o realitate (nedorita) in mediul nostru de afaceri, sunt chestiuni cu care se confrunta si colegi din alte tari europene. La fel de importante sunt dezbaterile de la Bruxelles si din intreaga Uniune, generate de profundele schimbari datorate globalizarii, crizei economico-financiare, dar si puseelor alimentare si, mai devreme sau mai tarziu, ele au efect direct asupra industriei alimentare romanesti.

MONDELEZ EUROPE SERVICES GMBH OPFIKON – SUCURSALA ROMANIA

Mondelez Romania este una dintre firmele de top din industria alimentara, creand zilnic produse de cea mai buna calitate, pentru o viata mai usoara si mai "savuroasa" a consumatorilor.

Printre marcile reprezentative care incearca sa raspunda nevoilor consumatorilor se numara: ciocolata Milka si Poiana, biscuitii LU, cafeaua Jacobs, Nova Brasilia etc.

"Tot ceea ce facem incepe si se termina cu consumatorii nostri. Ne pasa de ceea ce gandesc. Deci, ii ascultam, observam si invatam. Apoi, cream.", este unul dintre principiile brand-ului Mondelez.


Securitatea alimentara G20
Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012

FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile legate de agricultura si de productia alimentara la un nivel inalt pe arena mondiala.
Avand in vedere dependenta industriei alimentare de furnizarea adecvata de materii prime agricole sigure si de calitate ridicata, FoodDrinkEurope saluta angajamentul liderilor G20 de a mari sustenabil productia si productivitatea agriculturii. Pe baza raportului pregatitor al organizatiilor internationale, dinaintea Presedintiei Mexicane a G20, industria de alimente si bauturi europeana sprijina in special urmatoarele recomandari de a:
- Creste sustenabil productivitatea agricola, mai ales prin investitii in abordari sustenabile ale maririi productivitatii in sectorul agricol;
- Impartasi cele mai bune optiuni de politici de incurajare a cresterii sustenabile a productivitatii agriculturii si promovarea coerentei dintre obiectivele securitatii alimentare, productivitatii agriculturii si sustenabilitatii;
- Stimula cercetarea, sistemele inovative si transferul tehnologic pentru cresterea sustenabila a productivitatii, prin cooperare multilaterala si promovarea partneriatului public-privat pentru investitii in agricultura;
- Imbunatati cunostintele fermierilor in agricultura si abilitatea acestora de a inova;
- Asigura utilizarea eficienta a resurselor naturale limitate, cum este apa;
- Intari si mai mult un puternic sistem comercial multilateral bazat pe reguli.

Vorbind inainte de Summit, Jesús Serafín, Presedintele FoodDrinkEurope, a spus:
"Pe langa obiectivele importante ale G20, dezbaterea ar trebui sa includa chestiuni mai largi care ar putea de asemenea contribui la securitatea alimentara globala:
- Informatii in continuare imbunatatite, pe care se poate conta in timp util, privind pietele de marfuri fizice, pentru a facilita coordonarea politicilor la nivel international;
- Piete financiare agricole mai transparente si mai bine reglementate;
- Nevoia concentrarii in primul rand pe pietele alimentare si de furaje pentru agricultura; si,
- Infrastructura imbunatatita in tarile in dezvoltare, intre altele prin promovarea investitiilor pentru depozitare si sisteme de transport adecvate."
Prin abordarea atat a volatilitatii preturilor cat si a securitatii alimentare, industria alimentelor si bauturilor din UE crede ca liderii G20 pot contribui cu succes la atacarea provocarilor care afecteaza toate lanturile alimentare din lume.

FoodDrinkEurope reprezinta industria alimentelor si bauturilor din Europa, cel mai mare sector manufacturier al Europei in ce priveste cifra afaceri, numar angajati si valoare adaugata.
FoodDrinkEurope lucreaza cu institutii europene si internationale, in scopul de a contribui la dezvoltarea unei retele legislative si economice abordand competitivitatea industriei, calitatea si siguranta alimentelor, protectia consumatorului si respectul fata de mediul inconjurator.
Membrii FoodDrinkEurope constau din 24 federatii nationale si 3 observatori, 25 asociatii europene de sector si 18 companii alimentare majore (pt. mai multe informatii: http://www.fooddrinkeurope.eu).

DR. OETKER RO

Bazandu-se pe calitate si inovatie permanenta, compania Dr. Oetker creaza produse extrem de folositoare pentru gospodinele din intreaga lume. Calitatea produselor sale alimentare se realizeaza printr-o testarea continua a ingredientelor si a modurilor de preparare.

Dincolo de managementul calitatii, firma Dr. Oetker are o istorie conturata cu ingeniozitate in jurul valorilor familiei si a responsabilitatii sociale.


UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE SA

Unilever, una dintre cele mai importante companii de pe piata bunurilor de larg consum, are in Romania o afacere cu adevarat locala, din 1995: o parte semnificativa din vanzari este generata de productia obtinuta pe platforma industriala din Ploiesti. Avand grija sa ofere consumatorilor beneficii relevante, produse sanatoase, UNILEVER nu a incetat niciodata sa isi manifeste interesul fata de mediul inconjurator.


ASOCIATIA PATRONALA ROMANA DIN INDUSTRIA LAPTELUI (APRIL)

Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui este o organizatie democratica, deschisa tuturor societatilor comerciale care actioneaza in domeniul lactatelor, indiferent de marime. Obiectivul principal al asociatiei il reprezinta desfasurarea de activitati profesionale, tehnice si economice in interesul comun al tuturor membrilor.


KANDIA DULCE

In 1890, compania KANDIA a inceput sa produca prima ciocolata cu lapte din Romania. Astazi, dupa mai bine de 120 de ani de activitate, Kandia Dulce este cel mai mare producator roman de dulciuri, cu un portofoliu extins de brand-uri, axandu-si activitatea pe calitate si siguranta.


Intelegerea datelor valabilitatii

Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.

http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf

 


MARS ROMANIA

Cu traditie in industria alimentara si cu o cultura construita in jurul calitatii, MARS ofera consumatorilor, pe principiul beneficiului mutual, o arie larga de produse din ciocolata.

Cele cinci principii MARS sunt: calitate, responsabilitate, mutualitate, eficienta, libertate.


PATRONATUL APELOR MINERALE DIN ROMANIA (APEMIN)

Entitate neguvernamentala, Patronatul APEMIN reprezinta interesele producatorilor de ape minerale din Romania. Scopul Patronatului il reprezinta promovarea, reprezentarea, sustinerea si apararea intereselor economice, tehnice si juridice ale producatorilor de ape minerale naturale in relatiile cu autoritatile publice, cu sindicatele si cu alte persoane juridice si fizice, atat in plan national cat si international.


ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE HRANA PENTRU ANIMALE DE COMPANIE (ARPAC)

Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele importatorilor si producatorilor de hrana pentru animale de companie.


FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE
FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.

Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presedintia Lituaniana sa se concentreze pe un set de probleme care sunt importante in stimularea competitivitatii fabricantilor de alimente si bauturi europeni. Acestea includ:

- Efort pentru implementarea la timp a Acordului de Liber schimb (FTA) dintre UE si Ukraina si avansarea negocierilor pentru FTA cu Japonia;
- Incheierea negocierilor privind Orizont 2020, Programul UE al Retelei pt Cercetare si Inovatie;
- Asigurarea ca punctele de vedere ale operatorilor alimentari sunt luate atent in considerare cand se iau orice masuri de implementare derivand din Regulamentul privind Informarea Alimentara a Consumatorilor1 si
- Sprijinirea implementarii Declaratiei Comune privind Risipa de alimente, Fiecare faramitura conteaza, o initiativa comuna condusa de FoodDrinkEurope si lansata in iunie acest an.

La publicarea brosurii privind Prioritatile, Presedintele FoodDrinkEurope Jesús Serafín Pérez a comentat:
“Urmatoarele luni sunt o perioada foarte efervescenta pentru FoodDrinkEurope. In calitate de cel mai mare sector manufacturier al Europei in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca, asteptam cu nerabdare sa ne angajam activ impreuna cu Presedintia Lituaniana in prioritatile cheie pentru industrie, pentru a reusi sa ramanem competitivi si sa continuam a juca un rol in cresterea inteligenta, sustenabila si inclusiva din Europa in lunile ce vin.”

PEPSICO ROMANIA / STAR FOODS

Investind intr-un viitor sigur pentru consumatori si pentru planeta, PepsiCo este o comapanie de bauturi racoritoare si de produse alimentare, a carei traditie si performanta este cunoscuta in intreaga lume.

"Vom continua sa descoperim metode inovatoare pentru reducerea consumului de energie, apa si ambalaje si sa asiguram multe locuri de munca pentru asociatii nostri.", declara membrii STAR FOODS.


CRIZA RECICLARII AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE DIRECTE ASUPRA POPULATIEI

25.01.2016

-Comunicat de presã-

 

Astazi industria alimentara se afla intr-o situatie de criza, prin impunerea unor plati generate de neindeplinirea tintelor de reciclare din cauze independente de aceasta. Refuzul  Ministerului Mediului de a debloca situatia atrage dupa sine consecinte economice grave in randul producatorilor locali de alimente si implicit, al populatiei.

 

FederaÅ£ia Romalimenta a solicitat în repetate rânduri Ministerului Mediuluisuspendarea obligaÅ£iei de platã a contribuÅ£iei la fondul de mediu pentru ambalaje, pentru producatorii care si-au indeplinit obligatiile legale si au contracte de plasare a res...continuare..

Un set de instrumente pentru eficiența energetică în lanțurile frigorifice din sectorul alimenta...

Amsterdam, 23 septembrie 2021 – ICCEE, un proiect finanÈ›at prin programul Orizont 2020, lansează mai multe instrumente dezvoltate de partenerii de proiect în ultimele luni, toate cu un singur scop: creÈ™terea eficienÈ›ei energetice È™i a culturii de sustenabilitate a companiilor industriale, a depozitelor, a stocării la rece È™i a operatorilor logistici, oferind chei pentru a-È™i îmbunătăți activitatea de bază prin revizuirea cu uÈ™urință a operaÈ›iunilor lor.

ICCEE este un proiect pe 3 ani lansat în septembrie 2019 È™i finanÈ›at prin programul european Orizont 2020, care îÈ™i propune să transforme oportunitățile de eficiență energetică ale companiilor din sectorul alimentar în investiÈ›ii efective È...continuare..

Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financiare depasesc 2 milioane lei si 2 milioane euro, acestora adaugandu-li-se si alte donatii in alimente si alte bunuri adresate spitalelor, precum si unitatilor dedicate celor in nevoie.

 

Sustinem aceste initiative menite a contribui la sprijinirea depasirii acestei situatii deosebite si la revenirea la normal, felicitand firmele in cauza, precum si multe altele din intreaga economie, care fac astfel de dovada responsabilitatii sociale!

 

&nbs...continuare..

Federatiile reprezentative din agroindustrie sustin fara rezerve TVA-ul de 9% pe tot lantul carnii

Membrii  federatiilor ROMALIMENTA si PRO AGRO – procesatori  si fermieri – sustin solidar, fara rezerve, aplicarea cotei de 9% TVA pe tot lantul carnii, respectiv la animale vii, furaje,  carne, carne preparata, produse si conserve din carne. Reprezentantii celor doua federatii nationale vor exprima acest punct de vedere in cadrul intalnirii pe care o vor avea joi, 26 februarie a.c., incepand cu ora 15.00, cu  ministrul de finante Darius Valcov, care initiaza astfel seria consultarilor publice pe tema propunerilor de modificare a Codului Fiscal publicate saptamana trecuta pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. ROMALIMENTA si PRO AGRO vo...continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv