Proiectul Riscuri Zero
Riscuri profesionale zero in industria alimentara.
Proiectul Riscuri Zero isi propune implementarea unor masuri eficiente si a unor actiuni de amploare cu scopul de a preveni riscurile profesionale din industria alimentara.
Ne indreptam atentia catre intreprinderile mici si mijlocii in vederea imbunatatirii securitatii si sanatatii, prin informare si publicitate, actiuni de investigare sectoriala si nu in ultimul rand prin campanii de promovare a culturii preventive in firmele din sector.
Obiective specifice centrate pe operatorii alimentari:
- sa indeplineasca legislatia UE in domeniul prevenirii riscurilor profesionale, in strinsa legatura cu L.319/2006, in cadrul firmelor din sectorul alimentar
- sa asigure angajatorilor si angajatilor din sector resursele pentru adoptarea de planuri si politici de prevenire a riscurilor profesionale care sa conduca la reducerea numarului accidentelor la locul de munca
- sa promoveze o "cultura de prevenire" la locul de munca prin actiuni de investigare, sensibilizare, formare si informare
Obiective operationale:
- sa creasca constientizarea angajatorilor in privinta prevenirii riscurilor profesionale prin actiuni de informare si sensibilizare adresate intreprinderilor de toate marimile
- sa creasca cunostintele in materie de prevenire a riscurilor la locul de munca, prin actiuni de formare, asigurand participarea acelor muncitori mai putin calificati si egalitatea sanselor
Pentru mai multe detalii, accesati Riscuri Zero.
|
Teme Majore
Securitatea alimentara G20 Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012
FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile lega... continuare.. Saptamana europeana a IMM-urilor Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa
Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri. Link catre “Facts and figures”
Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEu... continuare.. FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.
Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presed... continuare.. Intelegerea datelor valabilitatii
Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.
http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf
... continuare..Adevarul despre aditivii alimentari
Aditivii alimentarisunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestora. Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând la 322..
Normele privind utilizarea aditivilor alimentari sunt... continuare.. Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei.
Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative.
Taxarea nu este o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ci o metodă de strângere de fonduri.
· Raţionamentul care se află la baza propunerii acestei taxe este unul eronat. C... continuare..
Peste 2500 oameni de afaceri au vizitat Pack Show 2022, singura expoziţie de packaging din România
Pack Show, singura expoziÅ£ie de packaging din România care s-a încheiat sâmbătă, 14 mai, a înregistrat peste 2500 de vizitatori în cele patru zile de eveniment. Dintre aceÅŸtia, peste 65% au fost antreprenori, directori generali, directori executivi. Aproape 7% au fost vizitatori străini din Spania, Italia, Germania, Republica Cehă ÅŸi Ungaria. PrezenÅ£a în număr mare ÅŸi calitatea vizitatorilor au confirmat încă o dată nivelul ÅŸi Å£inuta de calitate a expoziÅ£iei B2B.
După o pauză de aproape trei ani, Pack Show a reunit cu succes, într-un singur loc, mediul de business pentru discuÅ£ii constructive legate de evoluÅ£ia industriei de packaging în noua conjunctură economică. Extinderea timpil...continuare.. CRIZA RECICLARII AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE DIRECTE ASUPRA POPULATIEI
25.01.2016
-Comunicat de presã-
Astazi industria alimentara se afla intr-o situatie de criza, prin impunerea unor plati generate de neindeplinirea tintelor de reciclare din cauze independente de aceasta. Refuzul Ministerului Mediului de a debloca situatia atrage dupa sine consecinte economice grave in randul producatorilor locali de alimente si implicit, al populatiei.
FederaÅ£ia Romalimenta a solicitat în repetate rânduri Ministerului Mediuluisuspendarea obligaÅ£iei de platã a contribuÅ£iei la fondul de mediu pentru ambalaje, pentru producatorii care si-au indeplinit obligatiile legale si au contracte de plasare a res...continuare.. Un set de instrumente pentru eficienÈ›a energetică în lanÈ›urile frigorifice din sectorul alimenta...
Amsterdam, 23 septembrie 2021 – ICCEE, un proiect finanÈ›at prin programul Orizont 2020, lansează mai multe instrumente dezvoltate de partenerii de proiect în ultimele luni, toate cu un singur scop: creÈ™terea eficienÈ›ei energetice È™i a culturii de sustenabilitate a companiilor industriale, a depozitelor, a stocării la rece È™i a operatorilor logistici, oferind chei pentru a-È™i îmbunătăți activitatea de bază prin revizuirea cu uÈ™urință a operaÈ›iunilor lor.
ICCEE este un proiect pe 3 ani lansat în septembrie 2019 È™i finanÈ›at prin programul european Orizont 2020, care îÈ™i propune să transforme oportunitățile de eficiență energetică ale companiilor din sectorul alimentar în investiÈ›ii efective È...continuare.. MicÈ™orarea taxei penalizatoare este doar un prim pas spre o soluÈ›ie reală
21 Octombrie 2016
Comunicat de presă
Referitor la Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. (L420/2016)
MicÈ™orarea taxei penalizatoare este doar un prim pas spre o soluÈ›ie reală în problema colectării È™i reciclării deÈ™eurilor de ambalaje.
Este sarcina Ministerului Mediului să elaboreze un plan coe...continuare..
|
|